home

 

Pe urmele lui Cristofor Columb

 

CROAZIERA in MAREA CARAIBILOR

 

Pointe-a-Pitre (Guadeloupe) - St. John's (Antigua & Barbuda) - Road Town (Tortola) - La Romana (Republica Dominicana) - Ocho Rios (Jamaica) -

Grand Turks (Turks & Caicos) - Amber Cove (Republica Dominicana) -

Samana (Republica Dominicana) - Isla Catalina (Republica Dominicana)

- Castries (Saint Lucia) - Bridgetown (Barbados)

Vi s-au parut plictisitoare cartile de geografie care descriau si datau amanuntit expeditiile lui Cristofor Columb? Va oferim ocazia sa-i calcati pe urme si sa va bucurati de locurile minunate descoperite de acesta. Veti vedea ca povestea din carti prinde viata, capata farmec si se poate concretiza intr-o minunata vacanta plina de soare si culoare, in care veti deveni exploratori ai unei zone superbe, mereu atragatoare pentru turistii dornici de exotism. Va invitam intr-o fascinanta croaziera de 14 zile in Marea Caraibilor la bordul superbului vas COSTA PACIFICA! Fiecare insula pe care veti pasi va va dezvalui culori spectaculoase si ritmuri de neuitat, iar in croaziera va veti bucura de facilitatile vasului de lux, va veti relaxa si veti simti cu adevarat ce inseamna o vacanta de vis.

 

Perioada: 17.01 - 02.02.2024

 

Ziua 1 / 17.01.2024: Bucuresti - Paris - Pointe-a-Pitre (Guadeloupe)

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:00 / 08:25), de unde vom pleca cu zborul AF 762 (14:45 / 18:35) spre Guadeloupe, care vazuta de sus, arata ca aripile de smarald ale unui fluture. Situata in semiluna inferioara a arhipelagului din Caraibe, intre insulele Montserrat si Dominica, aceasta este formata din doua insule gemene, Grande-Terre si Basse-Terre si un mic grup de insulite satelit. Pe langa plajele spectaculoase cu nisip alb, in Guadeloupe vom putea admira cascade, ne vom putea plimba prin paduri tropicale montane si vom putea afla numeroase informatii interesante vizitand institutiile culturale dedicate popoarelor prehispanice ale insulelor si comertului cu sclavi. Dupa sosirea in Pointe-a-Pitre vom fi transferati pentru cazare la hotel 4*.

 

Ziua 2 / 18.01.2024: Pointe-a-Pitre (Guadeloupe)

Mic dejun. in prima parte a zilei vom avea timp liber pentru activitati individuale pana la ora transferului in port pentru imbarcarea pe vasul de croaziera Costa Pacifica, al companiei Costa Crociere. Plecare din port la ora 23:00 intr-o croaziera fascinanta, unde timp de doua saptamani, vom fi captivati de frumusetea peisajelor oferite de Marea Caraibilor si de apele cand albastre, cand turcoaz si ne vom rasfata la bordul vasului, bucurandu-ne de numeroasele facilitati oferite. Seara ne vom putea delecta cu spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Cina si cazare la bord.

Ziua 3 / 19.01.2024: St. John's (Antigua & Barbuda)

Vasul va ajunge la ora 08:00 in portul St. John's din Insula Antigua, descoperita in anul 1493 de Cristofor Columb, care a denumit-o dupa numele bisericii "Santa Maria La Antigua" din Sevilla. Ocupata in anul 1632 de englezi, isi va obtine independenta in anul 1981. in sudul insulei se afla un golf unde s-a intemeiat localitatea English Harbour, care a oferit adapost navelor engleze contra taifunurilor din Marea Caraibilor. in prezent, English Harbour si satul invecinat Falmouth sunt cunoscute ca importante centre de navigatie pentru cei care doresc sa invete acest sport. in timpul Saptamanii Navigatiei, o regata anuala care se tine in Antigua la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai, sosesc pe insula un numar impresionant de yahturi si marinari practicanti ai acestui sport. Puteti opta pentru excursiile organizate de pe vasul de croaziera sau puteti explora singuri pitorescul oras. Devenit centru administrativ inca din anul 1632 cand zona a fost colonizata, St. John a fost desemnat capitala a Antiguei dupa obtinerea independentei in anul 1981. Iubitorii de arta vor fi incantati sa descopere minunatele galerii de arta, dar si magazinele unor faimosi designeri de bijuterii, plus numeroasele mall-uri cu haine haute-couture. Nu este de ratat nici distileria The Antigua Rum, singura de pe insula. La ora 18:00 vasul va ridica ancora. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 4 / 20.01.2024: Road Town (Tortola)

Vasul va intra la ora 07:00 in portul din Tortola, parte a insulelor Virgine Britanice. in a doua calatorie pentru coroana spaniola catre Insulele Caraibe sau Indiile de Vest, Cristofor Columb a reperat ceea ce numim in prezent Insulele Virgine Britanice si Americane. El a numit arhipelagul dupa cele 11.000 de fecioare insotitoare ale mucenitei crestine din sec. al IV-lea, Sf. Ursula. Traditia locala povesteste despre Cristofor Columb ca a numit insula Tortola, "turturica" in limba spaniola. De fapt, Columb a numit insula Santa Ana. Colonistii olandezi au numit-o Ter Tholen si ulterior, numele a evoluat spre Tortola. Insula va putea fi explorata in cadrul excursiilor optionale, achizitionate de pe vas. Navigarea se va relua la ora 14:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 5 / 21.01.2024: La Romana (Republica Dominicana)

La ora 08:00 vasul va ancora in portul din La Romana situat in sud-estul Republicii Dominicane. Optiunile de petrecere a timpului sunt aici inepuizabile: veti putea descoperi unele dintre cele mai frumoase formatiuni de corali din lume, pentru ca aici exista o bariera de corali care se intinde paralel cu tarmul pe o distanta de aprox. 8 km, veti putea merge la pescuit, veti putea face plimbari cu barcile de viteza, cu ski-jeturile, cu catamaranul, cu barcile cu podeaua din sticla, veti putea practica sporturi pe nisip sau veti putea lenevi pur si simplu intr-un hamac la umbra unui palmier. Navigarea se va relua la ora 23:50. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 6 / 22.01.2024: Navigare

Zi de navigare pe apele superb colorate ale Marii Caraibilor, prilej de relaxare la bordul vasului in care va sfatuim sa participati la diversele programe de animatie si divertisment. De asemenea, va vor astepta numeroase activitati de petrecere a timpului printre care si degustari de vin sau demonstratii culinare, care va vor invata cum sa preparati diverse specialitati servite la bord. Cu siguranta, echipele de animatie ne vor pregati o multime de surprize! Seara veti putea asista la un spectacol, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 7 / 23.01.2024: Ocho Rios (Jamaica)

Sosire la ora 07:00 in portul Ocho Rios din Jamaica, considerat unul dintre cele mai incantatoare orase din

Caraibe, care si-a pastrat farmecul colonial, dar si mostenirea culturala africana. Orasul fondat in anul 1769, a cunoscut o perioada de dezvoltare economica, dupa ce Jamaica a devenit cel mai important producator de trestie de zahar, cu peste 100 de plantatii. Declinul industriei zaharului a dus si la declinul orasului, mai ales dupa abolirea sclaviei in Imperiul Britanic. Din fericire, casele coloniale din centrul orasului construite in stil georgian s-au pastrat, oferind in prezent vizitatorilor, cel mai bine conservat centru istoric din Caraibe, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Puteti opta pentru una dintre excursiile oferite de vas, recomandarea noastra fiind de a experimenta faimoasa Dunn's River Falls (Cascadele Raului Dunn) care se revarsa in trepte intr-un spectaculos joc de ape, pe care unii dintre localnici o aseamana cu etajele unui tort de nunta. Cu ajutorul unui ghid specializat va veti putea catara pana in varf unde veti putea face baie in piscina sapata in piatra sau veti putea beneficia de un veritabil masaj facut de forta cu care apa se revarsa. La pranz puteti incerca celebrele lor chiftele, produse de patiserie sarate, de obicei umplute cu carne de vita si condimente. si nu uitati sa combinati pranzul cu berea Jamaica's Red Stripe, preparata local din anul 1939, ca apoi sa beti o ceasca de cafea Jamaica Blue Mountain, care este cotata printre cele mai bune din lume. Navigarea se va relua la ora 15:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 8 / 24.01.2024: Grand Turks (Turks & Caicos)

La ora 14:00 vasul va ancora in portul Grand Turks din Turks & Caicos, un arhipelag situat la sud-est de Bahamas. Din zecile de insule de aici doar doua sunt locuite, acestea facand parte din teritoriile de peste mari ale Marii Britanii. Descoperite de Cristofor Columb in 1492, aceste insule au fost ocupate de spanioli, francezi si englezi, fiecare lasand mostenire parte din cultura lor. Ecoturismul este foarte important aici, motiv pentru care veti putea practica sporturi acvatice de la snorkeling pana la scuba diving pentru a admira recifele de corali. Vasul va parasi portul la ora 20:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 9 / 25.01.2024: Amber Cove (Republica Dominicana)

Sosire la ora 08:00 in portul Amber Cove din nordul Republicii Dominicane, in provincia Puerto Plata, descoperita de Cristofor Columb, celebra pentru plajele de vis si satele de pescari. Va veti putea petrece ziua intr-un teritoriu nou construit special pentru vasele de croaziera, care imbina arhitectura coloniala cu facilitatile moderne. Veti putea face plaja si baie in apele clare ale marii Caraibilor. Nava de croaziera va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 10 / 26.01.2024: Samana (Republica Dominicana)

Vasul va intra la ora 08:00 in Peninsula Samana din nordul Republicii Dominicane. Zi libera dedicata relaxarii, plajei sau optional, plimbare de-a lungul tarmurilor la bordul unui catamaran, prilej de a va bucura de lumea subacvatica, de a face snorkeling si de a inota alaturi de rechini si de pisici de mare intr-un inedit acvariu deschis in reciful de corali. Va veti putea distra la bordul catamaranului, savurand o Cuba Libre, sa dansati merengue, pentru ca are cine sa va invete si sa va bucurati de acest "mini carnaval dominican". Va recomandam de asemenea o excursie optionala in care veti porni intr-un safari inedit, prilej cu care veti admira padurea tropicala cu uimitoarele ei peisaje, veti putea calari pana la o spectaculoasa cascada in apele careia va veti putea scalda si veti putea vizita o ferma traditionala, unde veti afla cum se cultiva, recolteaza si prepara cacaua si ciocolata. Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 11 / 27.01.2024: Isla Catalina (Republica Dominicana)

La ora 08:00 vasul va ancora in Isla Catalina din sudul Republicii Dominicane. Situata la doar 2 km de insula principala, Isla Catalina a fost denumita astfel de Cristofor Columb la sosirea lui in anul 1494 si este cunoscuta pentru ecosistemul generat de dunele de nisip, recifurile de corali si de mangrove. Plajele cu nisip fin si apa cristalina va vor ispiti sa va relaxati aici cateva ore. Nava de croaziera va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 12 / 28.01.2024: La Romana (Republica Dominicana)

Vasul va ajunge la ora 08:00 in La Romana din sudul Republicii Dominicane. Zi libera dedicata relaxarii, plajei sau posibilitate de excursie optionala de o zi in Insula Saona. Situata in apropierea tarmului sud-estic, in apropierea provinciei La Altagracia, insula a fost descoperita in anul 1494 de Cristofor Columb, dandu-i numele de Saona in onoarea prietenului sau Michele da Cuneo, originar din Savona (nordul Italiei). Populara destinatie turistica, Insula Saona este o arie protejata care face parte din Parque Nacional del Este. Excursia va incepe cu imbarcarea in salupe rapide pentru o experienta de neuitat, o "balaceala" intr-o piscina naturala situata in mijlocul oceanului, loc in care toata lumea poate cobori din salupe pentru a observa stelele de mare. Cu aceleasi salupe rapide se va merge spre Insula Saona, o perla a Caraibelor, cu ape de culoare turcoaz si plaje acoperite cu nisip alb, bordate de palmieri, un alt colt de rai al Republicii Dominicane si totodata habitatul catorva specii de pasari exotice si broaste testoase pe cale de disparitie. Aici veti avea ocazia de a va bucura de cateva ore binemeritate de repaus idilic, de un barbeque servit pe plaja si "asezonat" cu muzica si dansuri specifice locului. Drumul de intoarcere catre tarm se va face cu un catamaran, pe puntea caruia veti putea dansa nestingheriti pe ritmuri de merengue sau bachata. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 13 / 29.01.2024: Navigare

O alta zi de navigare prilej de relaxare la bordul vasului in care va sfatuim sa participati la diversele programe de animatie si divertisment. De asemenea, va vor astepta numeroase activitati de petrecere a timpului printre care si degustari de vin sau demonstratii culinare, care va vor invata cum sa preparati diverse specialitati servite la bord. Cu siguranta, echipele de animatie ne vor pregati o multime de surprize! Seara veti putea asista la un spectacol, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 14 / 30.01.2024: Castries (Saint Lucia)

La ora 09:00 vasul va ancora in portul Castries, capitala insulei Saint Lucia. Plajele fine, luxuriantele paduri tropicale, cele doua conuri vulcanice de pe coasta de sud-est a insulei, Gros Piton, cu o inaltime de 797 metri si Petit Piton, de 750 metri sunt principalele puncte de interes din St. Lucia. Climatul tropical atrage in timpul sezonului uscat numerosi turisti pe insula care a fost descoperita de Cristofor Columb in cea de-a patra calatorie a sa spre Lumea Noua. Insulei i s-a dat numele Sfintei sarbatorite in ziua cand a fost descoperita. in anul 1814 devine colonie britanica, iar in anul 1979 isi proclama independenta in cadrul Commonwealth-ului, fiind al 40-lea stat-membru. Pentru a vizita insula si capitala sa, va veti putea inscrie in excursiile organizate de pe vas. Printre obiectivele de interes se numara Catedrala Imaculatei Conceptii, Piata Derek Walcott, numita dupa poetul din St. Lucia care a castigat Premiul Nobel in anul 1992, Mome Fortune (Dealul Norocului), de unde veti putea admira panorama splendida a golfului. Vasul va pleca din port la ora 19:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 15 / 31.01.2023: Bridgetown (Barbados)

La ora 07:00 vasul va ajunge in Barbados, cea mai estica insula a arhipelagului Antilele Mici din Oceanul Atlantic. Spre deosebire de celelalte insule vecine, Barbados nu este de origine vulcanica, ci o iesire la suprafata marii a unor munti calcarosi, submarini. Punctul cel mai inalt al insulei este Mount Hillaby cu o altitudine de 336 m. De Barbados apartine si insulita din apropiere, Culpepper Island. in trecut toata insula era acoperita de paduri tropicale, insa in prezent mai sunt doar cateva regiuni impadurite in Turner's Hall Wood, restul fiind in mare parte destinat culturilor agricole de trestie de zahar. Vasul va ancora in Golful Carlisle, de unde veti putea vizita orasul Bridgetown si imprejurimile sale. intemeiat de englezi in anul 1628, Bridgetown este capitala si cel mai mare oras din Barbados. Populatia Arawak care a trait aici disparuse cand englezii au ajuns pentru prima data pe insula, dar urme ale acestei civilizatii au fost descoperite in zona centrala a orasului. Orasul este un centru financiar si turistic important, vasele de croaziera care acosteaza aici aducand numerosi turisti dornici sa descopere frumusetile Indiilor de Vest. Centrul vechi, care pastreaza urme ale vechii civilizatii Arawak este plin de case viu colorate, care impreuna cu Garnizoana orasului au fost incluse in anul 2011 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Strada Broad este principala destinatie a turistilor dornici de cumparaturi sau de momente de relaxare la restaurantele cu meniuri caraibiene. Vasul va pleca din port la ora 21:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 16 / 01.02.2024: Pointe-a-Pitre (Guadeloupe) - Paris

Mic dejun. La ora 09:00 vasul va reveni in portul din Pointe-a-Pitre, unde dupa debarcare vom avea timp pentru a "simti" insula care a fost descoperita de catre europeni in cea de a doua expeditie a lui Cristofor Columb in anul 1493 si botezata Santa Maria de Guadalupe de Extremadura, dupa Fecioara Maria venerata la o manastire regala spaniola din Guadeloupe. Ne vom indrepta catre Parcul National, unde intr-o drumetie usoara, inconjurati de vegetatia luxurianta a padurii tropicale, vom avea ocazia sa admiram Cascada Carbet, o cadere de apa spectaculoasa de 110 m. Dupa dejun vom traversa celebra Allee Dumanoir, 1 km de drum flancat de 400 de palmieri regali, declarat monument istoric, dupa care vom continua cu gradina botanica Domaine de Valombreuse care va va captiva cu bogatia sa de exceptie, cu orhidee, arbori de cacao, palmieri si o multime de plante exotice spectaculoase. in continuarea zilei ne vom intoarce in Pointe-a-Pitre unde vom face un tur panoramic al orasului, care va cuprinde zona portului, cladirea Primariei, Piata Victoriei si Biserica Sf. Petru si Pavel. Ne vom opri apoi la Templul Hindu de la Changy, cel mai important loc de cult din insula. Seara, transfer catre aeroport pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 763 (21:00 / 10:25).

Ziua 17 / 02.02.2024: Paris - Bucuresti

Sosire in Paris la ora 10:25, de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul AF 1588 (14:55 / 18:45).

 

TARIF I: 3140 EURO / loc in cabina interioara

TARIF II: 3580 EURO / loc in cabina cu hublou

 

TARIF III: 3380 EURO / loc in cabina cu balcon

 

Suplimentul pentru cabina single se calculeaza la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

 

(tarife cu taxele de aeroport si portuare incluse, valabile pentru un grup de minim 20 turisti; pentru un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Paris - Pointe-a-Pitre si retur cu compania Air France

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si locale (pot suferi modificari)

- taxele portuare (pot suferi modificari anuntate de autoritatea portuara)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 1 noapte cazare cu mic dejun la Guadeloupe in hotel 4*

- 14 nopti cazare cu pensiune completa inclusiv apa, limonada, ceai si cafea la dozator, pe vasul de croaziera Costa Pacifica

- activitati de recreere pe vas: piscina, teatru, discoteca, biblioteca, fitness, sauna

- excursie cu ghid local si dejun inclus in Guadeloupe - Basse Terre

- transferurile aeroport - hotel, hotel - port, port - aeroport

- ghizi vorbitori de limba engleza

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- taxele de oras (unde se percep) se achita, la receptia hotelurilor, individual

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 20 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- taxa pentru servicii la bordul vasului de croaziera: 12 euro/zi/pers. (vor fi achitate direct de catre turisti la sfarsitul croazierei odata cu celelalte cheltuieli optionale de pe vas valoarea acestei taxe este stabilita de compania de croaziera si poate varia pana la data inceperii vacantei independent de vointa ).

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii

 

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>